Zó krijgt de locatie aan het Spui een nieuwe toekomst

De kaart van Spuifront wordt ingekleurd met uiteenlopende woningtypen. Maar liefst drie architectenbureaus tekenden voor de afwisselende vormgeving van het plan. Hogere gebouwen aan de rivierkant, meer laagbouw aan de kant van de dijk. In totaal komen er niet meer dan 72 woningen te staan. Dat aanbod is verdeeld over (top)appartementen, penthouses, kade- en dijkwoningen, herenhuizen en maisonnettewoningen.

Architectuur met een knipoog naar het verleden

Een historische locatie als deze vraagt om architectuur die het verleden laat herleven en de link legt met de toekomst. Typische kenmerken uit het oude centrum van Oud-Beijerland keren terug in de woningontwerpen. De symmetrische gevels bijvoorbeeld, de sierlijsten, de stoepen voor de woningen: het zijn typische elementen van toen, die zijn gecombineerd met meer moderne invloeden. Dat maakt Spuifront tot een wijkje dat echt Beijerlands aanvoelt. Een wijkje dat naadloos past op deze locatie, alsof het er altijd al heeft gestaan.

Levensloopbestendig en duurzaam

Er is gelegenheid voor woningen die levensloopbestendig zijn. Zo heeft u ook de zekerheid dat u op latere leeftijd hier onbezorgd kunt blijven wonen. Vanzelfsprekend is ook duurzaamheid onderdeel van de plannen. Zo beschikt elke woning en elk appartement over een warmtepomp. Optimale isolerende maatregelen dragen er extra toe bij dat uw woning zuinig met energie omspringt.

Veilig parkeren en een groen binnengebied

Voor Spuifront is een slimme oplossing gevonden om de auto’s uit het straatbeeld te weren. Er wordt een afgesloten parkeerhof voor de bewoners gemaakt, de woningen staan daarboven op een ‘woondek’. Omdat de woningen zowel pal aan de rivier als aan de dijk staan, blijft er een groot middenterrein over. Dat wordt ingericht met privétuinen voor de bewoners. Zo oogt Spuifront ook heel natuurlijk, met een groot groen hart in het middengedeelte.

Situatietekening

Spuifront Situatietekening

Betrokken partijen